4 Ekim 2011 Salı

Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta

Sulu köfte malzemeleri

■250 gram kıyma
■1 adet büyük soğan
■400 gram patates
■3/4 kahve fincanı pirinç
■1 çorba kaşığı margarin
■1 demet maydanoz
■4 bardak su
■Tuz
■Karabiber

Sulu köfte tarifi

Kıymaya rendelenmiş soğanı, haşlanarak süzülmüş pirinci, 1 kahve kaşığı karabiber ile 2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek hepsini beş dakika yoğurun. Sonra da pirinç ve soğanlı kıymadan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hafifçe ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlayın. Bunları içinde kıyılmış maydanoz olan tepsiye katın ve tepsiyi sallamak suretiyle maydanozların, köftelerin her tarafına yapışmasını sağlayın. Sonra tepsideki köftelere 4 bardak su, 1 çorba kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı tuz ve soyularak dörde bölünmüş patatesleri ilave edin. Tepsinin üstüne bir kapak kapatarak orta kuvvetteki ateşte 30 dakika pişirin. Ateşten alarak suyu ile birlikte servis yapın.



oktayustayemektarifleri.com

Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta

Uzun zamandır pasta tarifi eklemiyorduk. En son pasta olarak tavuk göğsünü eklemiştik. Bugünkü tarifimiz ise tiramisu. Tiramisu İtalyan’lara ait bir pasta çeşididir. Şimdi tiramisu tarifimize geçelim.

Tiramisu malzemeleri

■1 hazır pandispanya
■1 çay fincanı sıcak su
■2 çorba kaşığı neskafe
■2 çorba kaşığı toz şeker
■1 tatlı kaşığı kakao
■1 tatlı kaşığı türk kahvesi (ben 2 tatlı kaşığı kakao kullandım)

Kreması için

■4 su bardağı süt
■1 adet yumurta
■1 paket (200 gr) labne peyniri
■3 kahve fincanı un
■3 kahve fincanı toz şeker (+ benim eklemediğim 2-3 dövülmüş damla sakızı)

Tiramisu tarifi
Kremayı yapmak için süt, un, yumurta ve toz şekeri (ve kullanıyorsanız damla sakızlarını) bir tencereye alıp blendırdan geçirin. Ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. 10 dakika soğutun. Bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştırın. İkiye ayırdığınız pandispanyaların iç yüzlerini bununla ıslatın. Krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini ekleyin, karıştırarak iyice yedirin. Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın. Birkaç dakika soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakao ve Türk kahvesini serpin. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapın…

[tarifin aslında kakaolu pandispanya kullanılıyor ama sade pandispanya ile daha hafif oluyor...]

Biraz zahmetli bir pasta tarifi ama uğraştığınıza değecektir. Şimdiden afiyet olsun



oktayustayemektarifleri.com

Kolay Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta

Kolay poğaça malzemeleri

■1 Su bardağı yoğurt
■1 Çay bardağı sıvı yağ
■1 Adet kabartma tozu
■Alabildiğine un
■Tuz

İç malzemeler;

■Peynir ya da patates
■Kırmızı biber ya da karabiber

Kolay poğaça tarifi

Malzemeler karıştırılarak hamur oluşturulur. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Poğaçayı neyli yapmak istiyorsak ona göre iç malzeme hazırlanır. İç malzeme peynir ya da haşlanmış patatesle, kırmızı biber ya da karabiberin karıştırılmasıyla oluşturulur. Poğaça şekli verilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pembeleşene kadar pişirilir.



oktayustayemektarifleri.com

Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta

Tarhana çorbası malzemeleri

■3 yemek kaşığı toz tarhana
■5 su bardağı su
■1 yemek kaşığı salça
■50 gram margarin
■Tuz
■Nane

Tarhana çorbası tarifi

1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az bir saat önce ıslatılır. Tencerede yağ, salça ve nane hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edilerek tuz atılır. Devamlı karıştırılarak koyulaşması ve topaklanmaması sağlanır. Kaynayınca karıştırma bırakılır. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazırdır. Afiyet olsun.


oktayustayemektarifleri.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BEĞENİLEN TARİFLER

Etiketler

Ariflitarifler (1) Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri Oktay Usta Tarifi (1) Biz Kimiz (1) Böğürtlen Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Börek Tarifleri Kategorisi (1) Büryan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı Oktay Usta Tarifi (1) Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı ve Malzemeleri (1) Diğer Tarifler Kategorisi (1) Etli Fasülye Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Hakkımızda (1) Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Kolay Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Örgülü Börek Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı Oktay Usta (1) Pratik Mutfak Bilgileri (1) Reklam Ver Yayınlayalım - 15 Gün Ücretsiz (1) Saç Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Siz Sorun Biz Cevaplayalım (1) Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Tariflerinizi Bize Gönderin Sitemizde Yayınlayalım (1) Tatlı Tarifleri Kategorisi (1) Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Yemek Tarifleri Kategorisi (1) Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1)