■4 adet patlıcan
■1 adet soğan
■250 gram kıyma
■2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
■3 yemek kaşığı margarin
■Tuz
■Karabiber
■İnce kıyılmış maydanoz
■2 su bardağı su
■Bol sıvı yağ (kızartmak için)
Patlıcan musakka tarifi
Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. 1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır. 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde konur. 2 su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Söndürülünce ince kıyılmış maydanoz serpilir.
oktayustayemektarifleri.com
0 yorum:
Yorum Gönder