Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta
0 Comments - 05 Oct 2011
Islak kek malzemeleri ■1 paket margarin ■2 su bardağı toz şeker ■2 su bardağı un ■1 su bardağı süt ■4 adet yumurta ■1 paket kabartma tozu ■Vanilya Üzeri için; ■2 su bardağı su ■1 çorba kaşığı un ■8 çorba kaşığı toz şeker ■1 çorba kaşığı kakao ■2 yumurta sarısı ■4-5 adet çikolata parçası Islak kek tarifi 4 yumurtayı bir kaseye kırınız. Şeke...

More Link
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı Oktay Usta
0 Comments - 05 Oct 2011
Patlıcan musakka malzemeleri ■4 adet patlıcan ■1 adet soğan ■250 gram kıyma ■2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası ■3 yemek kaşığı margarin ■Tuz ■Karabiber ■İnce kıyılmış maydanoz ■2 su bardağı su ■Bol sıvı yağ (kızartmak için) Patlıcan musakka tarifi Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar b...

More Link

3 Ekim 2011 Pazartesi

Örgülü Börek Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri

Malzemeler:
• 250 gr margarin
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 2 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı şeker
• Aldığı kadar un.
İÇ HARCI İÇİN
• 4 közlenmiş patlıcan
• 200 gr kıyma
• 1 kuru soğan
• 3 kaşık sıvıyağ
• 1 yumurta sarısı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI: Hamur malzemelerimizi derin bir karıştırma kabında kulak memesi kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Tenceremizin içerisine 3 kaşık sıvıyağ, yemeklik doğranmış soğan ve kıymamızı koyalım ve güzelce kavuralım. Baharatlarımız ile lezzetlendirelim. Közlenmiş 4 adet patlıcanımızı kıymamıza ilave edelim. İyice karışmasını sağlayalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu mutfak tezgâhımızda 1 santim kalınlığına gelinceye kadar merdane yardımı ile inceltelim. Hamurumuzu kenarlarından boylu boyunca verev 5′er santimlik şeritlere ayıralım, (hamurun ortası bütün kalacak şekilde) İç harcımızı hamurumuzun ortasına yayalım. Şeritleri üst üste çapraz olacak şekilde kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim. 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.



yemektarifleri.info

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BEĞENİLEN TARİFLER

Etiketler

Ariflitarifler (1) Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri Oktay Usta Tarifi (1) Biz Kimiz (1) Böğürtlen Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Börek Tarifleri Kategorisi (1) Büryan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı Oktay Usta Tarifi (1) Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı ve Malzemeleri (1) Diğer Tarifler Kategorisi (1) Etli Fasülye Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Hakkımızda (1) Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Kolay Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Örgülü Börek Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı Oktay Usta (1) Pratik Mutfak Bilgileri (1) Reklam Ver Yayınlayalım - 15 Gün Ücretsiz (1) Saç Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Siz Sorun Biz Cevaplayalım (1) Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Tariflerinizi Bize Gönderin Sitemizde Yayınlayalım (1) Tatlı Tarifleri Kategorisi (1) Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Yemek Tarifleri Kategorisi (1) Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1)