Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta
0 Comments - 05 Oct 2011
Islak kek malzemeleri ■1 paket margarin ■2 su bardağı toz şeker ■2 su bardağı un ■1 su bardağı süt ■4 adet yumurta ■1 paket kabartma tozu ■Vanilya Üzeri için; ■2 su bardağı su ■1 çorba kaşığı un ■8 çorba kaşığı toz şeker ■1 çorba kaşığı kakao ■2 yumurta sarısı ■4-5 adet çikolata parçası Islak kek tarifi 4 yumurtayı bir kaseye kırınız. Şeke...

More Link
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı Oktay Usta
0 Comments - 05 Oct 2011
Patlıcan musakka malzemeleri ■4 adet patlıcan ■1 adet soğan ■250 gram kıyma ■2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası ■3 yemek kaşığı margarin ■Tuz ■Karabiber ■İnce kıyılmış maydanoz ■2 su bardağı su ■Bol sıvı yağ (kızartmak için) Patlıcan musakka tarifi Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar b...

More Link

3 Ekim 2011 Pazartesi

Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri

arnavut-boregi-tarifiMalzemeleri :
-1 çorba kaşığı tuz
-Alabildği kadar un
Ara katlar için:
-Sıvıyağ

Üzeri için:1 yumurta
İç harcı için:
-1 kilo gram pırasa
-ayçiçek yağı
-50 gram pastırma
-1 çorba kaşığı salça
-tuz ve karabiber

Yapılışı :

İlk olarak karıştırma kabına unu koyarak tuzla karıştıralım. üzerine sıvıyağ ile suyu ekleyelim. Hamurumuzu kulak memesi kıvamında hazırlayıp bir süre dinlendirelim . Bu esnada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp güzelce bir çevirelim. Ardından üzerine ince doğranmış pırasaları ekleyelim. Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya dek pişirelim.

Dinlenen hamuru çok ince bir merdaneyle açalım. Üzerine sıvıyağ sürüp beş dk bekleyelim. Elimiz ile hamuru mümkün olduğu kadar inceltelim. Kenarlarından mektup zarfını katladığımız gibi katlayalım. Yeniden sıvıyağ sürüp bir defa daha katlayalım.

Hamurumuz dikdörtgen bir biçim aldı. Kısa olan kenarına pırasalı harçtan ekleyip bir tur kıvıralım. Kıvırdığımız yerden kesip daha önceden yağlanmış tepsiye koyalım. Aynı işlemi hamur ve harç bitene dek yapalım. Tepsi dolduğunda üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C’de pişirelim. Bu işlemlerden sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım. Gerçekten harika bir börek bu. Afiyet olsun.



yemektarifleri.info

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BEĞENİLEN TARİFLER

Etiketler

Ariflitarifler (1) Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri Oktay Usta Tarifi (1) Biz Kimiz (1) Böğürtlen Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Börek Tarifleri Kategorisi (1) Büryan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı Oktay Usta Tarifi (1) Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı ve Malzemeleri (1) Diğer Tarifler Kategorisi (1) Etli Fasülye Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Hakkımızda (1) Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Kolay Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Örgülü Börek Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı Oktay Usta (1) Pratik Mutfak Bilgileri (1) Reklam Ver Yayınlayalım - 15 Gün Ücretsiz (1) Saç Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Siz Sorun Biz Cevaplayalım (1) Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Tariflerinizi Bize Gönderin Sitemizde Yayınlayalım (1) Tatlı Tarifleri Kategorisi (1) Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1) Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı - Oktay Usta (1) Yemek Tarifleri Kategorisi (1) Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri (1)